Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ


….  επιχειρείται η άλωση της αμιγούς κατοικίας

Οι ακτές μας είναι θησαυρός. Τυχερός, θα ‘λεγε κανείς, αυτός που κατάφερε να στήσει ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα, σ’ ένα οικιστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από τις αστικές χρήσεις.
Γελιέστε ! Για ορισμένους οι ακτές είναι χρήμα που αχνίζει ! Που σημαίνει πως δεν πρόκειται να κολλήσουμε τώρα σε νομικά εμπόδια, σε Προεδρικά Διατάγματα και Υγειονομικές Διατάξεις !

Για τι πράγμα μιλάμε.
Το χρονικό, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, μιας προέγκρισης στην περιοχή αμιγούς κατοικίας, στον οικισμό Αγίου Νικολάου (περιοχή Πετρέλαια).
Όταν, μετά από τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες των κατοίκων, αποδείχτηκε πως η δραστηριότητα «Γαλακτοπωλείο» ήταν παράνομη σύμφωνα με τις χρήσεις γης,  το επινοητικό δαιμόνιο των ενδιαφερόμενων επιστράτευσε την ιδέα του «Κυλικείου εντός Αθλητικής Εγκατάστασης» 



  • Κι ας μην υφίσταται Αθλητική Εγκατάσταση 
  • Κι ας μην επιτρέπεται Κυλικείο που σερβίρει τρόφιμα και ποτά σε πελάτες, με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων


Και το σήριαλ των αποφάσεων του Συμβουλίου Κοινότητας Αρτέμιδας, με τελευταία την χθεσινή 14/06/2016 με αρ. 27/2016 προέγκριση, που δεν απέτρεψαν ούτε οι καταγγελίες των κατοίκων, ούτε οι προσφυγές επί προσφυγών.

  • Απόφαση 10/2014 «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης προχείρου γεύματος (Γαλακτοπωλείο – Είδη Ζαχαροπλαστικής)» 
  • Απόφαση 16/2015 Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης προχείρου γεύματος (Γαλακτοπωλείο), επ’ ονόματι της εταιρίας MARE AND YOU E.E. 
  • Απόφαση 87/2015 «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης προχείρου γεύματος (κυλικείο εντός αθλητικών εγκαταστάσεων)» 
  • Απόφαση 27/2016 «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης προχείρου γεύματος (κυλικείο εντός Αθλητικών εγκαταστάσεων)»
Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους 
με χρήση γης αμιγούς κατοικίας 

Με τις ευλογίες των υπηρεσιών του Δήμου, του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, τηςΤοπικής Ενότητας Αρτέμιδος ΒΙΑΖΕΤΑΙ το τοπίο, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και οι περιουσίες των κατοίκων


Οι ευθύνες του επιχειρηματία :
………… θα πρέπει να εξετάζεται από τον ενδιαφερόμενο η χρήση γης και να μην θεωρείται τυχόν σύμφωνη γνώμη της υγειονομικής υπηρεσίας πριν τη προέγκριση ως έγκριση
Οι ευθύνες της Υγειονομικής Υπηρεσίας :
............Δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία μετά την επιλογή του χώρου όπου θα εγκατασταθεί η επιχείρηση και πριν να ξεκινήσει οποιαδήποτε κατασκευή και εφόσον ελέγξει τη νομιμότητα και χρήση του χώρου καθώς και τις χρήσεις γης, να υποβάλλει αίτηση με συνοπτική περιγραφή της υπό ίδρυση επιχείρησής, στην Υγειονομική Υπηρεσία………... Με την εν λόγω αίτηση θα ζητείται καταρχήν η άποψη της Υγειονομικής Υπηρεσίας, ώστε να προχωρήσει στην αίτηση προέγκρισης
Οι ευθύνες της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου :
που αντί να αποτρέπει τον επαγγελματία να υποβάλει το αίτημα προέγκρισης, όπου οι χρήσεις γης το απαγορεύουν, δέχεται την αίτηση και εισηγείται (ουσιαστικά την παραβίαση των χρήσεων γης) προς το Συμβούλιο της Κοινότητας :
……………. Οι αδειοδοτούσες αρχές σ’ αυτές τις περιπτώσεις προς εξυπηρέτηση του πολίτη, εφόσον υπάρχουν τέτοιες δεσμεύσεις, να ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο ότι δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματος του και να μη διαβιβάζουν το φάκελο για έλεγχο στην υγειονομική υπηρεσία …
Οι ευθύνες του κάθε Συμβούλου χωριστά, που καλείται να αποφανθεί για την προέγκριση ή μη, έχοντας λάβει γνώση του νομικού πλαίσιου :
…………Ο σύμβουλος της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των κατοίκων της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας.

Μάχη πρέπει να δοθεί ! Μέχρι τέλους !




1 σχόλιο:

  1. ΚΡΙΜΑ . ΣΙΩΠΗΡΑ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ , ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή