Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, καθαρότερος ο Δήμος !


Επί σειρά ετών συχνά πυκνά ακούγονταν, και δικαιολογημένα, αγανακτισμένες φωνές των δημοτών μας  για την άθλια καθημερινότητα των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων, τη βρώμα που ανέδιδαν, με τις στρατιές των τρωκτικών και τα σμήνη των εντόμων να απειλούν την Δημόσια Υγεία. Ειδικά μες το καλοκαίρι, με τον διπλασιασμό του πληθυσμού και το πλήθος επισκεπτών στις παραλίες, σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες, η κατάσταση γινόταν ασφυκτική και η εικόνα που επικρατούσε ήταν αυτή της αναρχίας και της εγκατάλειψης.

Φαίνεται να ‘ναι κοινή διαπίστωση ότι κάτι πια έχει αλλάξει. Στον συγκεκριμένο τομέα. Υποθέτουμε πως στις σημερινές συνθήκες ούτε το προσωπικό καθαριότητας αυξήθηκε, ούτε τα διαθέσιμα κονδύλια. Που σημαίνει ...
πως η οργάνωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου μας έχει αναβαθμιστεί. Που σημαίνει πως αν υπάρχει βούληση και διοικητική επάρκεια έχουμε αποτελέσματα. Έτσι σκουπίδια, ανακυκλώσιμα και κλαδιά απομακρύνονται συντομώτερα, είδαμε εργάτες καθαριότητας στους δρόμους, είδαμε συνεργεία κοπής πρασίνου και απομάκρυνσης των φυκιών από τις ακτές της Αρτέμιδας, μια πιο συντεταγμένη λειτουργία της Υπηρεσίας, γενικότερα.
Ελπίζουμε η προσπάθεια να εδραιωθεί και να συνεχιστεί.
Ελπίζουμε να έχουμε κι άλλες ευκαιρίες για θετικά σχόλια, τόσο για τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, όσο και για την λειτουργία των δημοτικών οργάνων.                            
Υπάρχουν τόσες ανοικτές πληγές! Πραγματικά!

Αναδημοσιεύουμε σχετική ανάρτηση του Συλλόγου Αγίου Νικολάου πάνω στο θέμα.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ
Ο Σύλλογος μας εδώ και μερικά χρόνια έκανε συνέχεια διαμαρτυρίες για την άθλια εικόνα που παρουσίαζε από πλευράς καθαριότητος η περιοχή μας.
Πέρασαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και η εικόνα όχι μόνο δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση,  αλλά συνεχώς γινόταν όλο και χειρότερη.
Λόγοι πολλοί, μεγάλη έλευση κατοίκων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, κάδοι γεμάτοι με διάσπαρτα σκουπίδια γύρω γύρω, για αρκέτες ημέρες, βρώμα και δυσοσμία πέριξ των κάδων, έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και του Συλλόγου μας, αδιαφορία και πελατειακή σχέση από πλευράς Δήμου,
και πάντα είχαν μια δικαιολογία, ότι οι κάτοικοι φταίνε, ότι η υπηρεσία καθαριότητος έχει λίγα άτομα, ότι δεν έχει αυτοκίνητα απορριμματοφόρα κτλ κτλ.
Φύκια στις παραλίες, μέσος όρος συλλογής φυκιών 6-7 χρόνια και η συλλογή γινόταν πλημμελώς, ποτέ ολικός καθαρισμός.
Φτάσαμε στο 2015 και 2016, με άλλη Δημοτική Αρχή, με έναν νέο Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την καθαριότητα της περιοχής Αρτέμιδος, με την ιδία υπηρεσία καθαριότητος, αλλά μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια η εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά, και φυσικά σε κάποιον οφείλεται αυτή η βελτίωση, μάλλον πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει και φυσικά νοιάζεται για την πόλη μας.
Κατά την διάρκεια του μηνός Ιουνίου 2016 έγινε και ο καθαρισμός από τα φύκια, σε αυτό το σημείο πρέπει να τονισθεί ο επαγγελματισμός των συνεργείων και η συνέπεια και ο προγραμματισμός από πλευράς Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Νομικού.
Με αυτήν την ανακοίνωση δεν θέλουμε να λιβανίσουμε κανέναν, άλλωστε δεν είναι στο ύφος και στο ήθος του Συλλόγου μας, όμως όταν υπάρχει μια σημαντική βελτίωση των υπηρεσιών από πλευράς Δήμου και των αρμόδιων αρχών είμαστε υποχρεωμένοι να την επικροτήσουμε.

Ο Σύλλογος μας θα επικροτεί θετικές εξελίξεις για την ποιότητα ζωής της περιοχής μας, αλλά και δε θα πάψει να στέκεται μαχητικός και σκληρός επικριτής αποφάσεων που την υποβαθμίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου