Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ

ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ! ..

Πώς να μην ανοίγει η καρδιά σου, όταν σ' αυτές τις σκυθρωπές και άγονες μέρες "σκάνε" κι ανθίζουν κινήσεις και πρωτοβουλίες που κοιτάζουν μπροστά ? 

Πόσο μάλλον, όταν μας τέρπουν και μας πλουτίζουν με τα ηχοχρώματα της τέχνης τους. 

Η Ορχήστρα AMBASSADORS της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος - Σπάτων δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2015 και είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσπάθειας. Σκοπός της είναι, μεταξύ άλλων, η καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελείται απο επαγγελµατίες και ερασιτέχνες µουσικούς και τραγουδιστές κάθε ηλικίας, µε την επιµέλεια και καθοδήγηση του κου Σπυρογιάννη Αλεξανδράτου, διευθυντή ορχήστρας µε εξαίρετη πορεία στα µουσικά σύνολα της ΕΡΤ και του Δήµου Αθηναίων. 


Με χαρά μας φιλοξενούμε την ανάρτησή τους. 

Λίγα λόγια για τους AMBASSADORS
Η Ορχήστρα Ambassadors της Οµοσπονδίας Συλλόγων Αρτέµιδος – Σπάτων, αποτελείται απο επαγγελµατίες και ερασιτέχνες µουσικούς & τραγουδιστές κάθε ηλικίας, µε την επιµέλεια και καθοδήγηση του κου Σπυρογιάννη Αλεξανδράτου, διευθυντή ορχήστρας µε εξαίρετη πορεία στα µουσικά σύνολα της ΕΡΤ και του Δήµου Αθηναίων.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, καθαρότερος ο Δήμος !


Επί σειρά ετών συχνά πυκνά ακούγονταν, και δικαιολογημένα, αγανακτισμένες φωνές των δημοτών μας  για την άθλια καθημερινότητα των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων, τη βρώμα που ανέδιδαν, με τις στρατιές των τρωκτικών και τα σμήνη των εντόμων να απειλούν την Δημόσια Υγεία. Ειδικά μες το καλοκαίρι, με τον διπλασιασμό του πληθυσμού και το πλήθος επισκεπτών στις παραλίες, σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες, η κατάσταση γινόταν ασφυκτική και η εικόνα που επικρατούσε ήταν αυτή της αναρχίας και της εγκατάλειψης.

Φαίνεται να ‘ναι κοινή διαπίστωση ότι κάτι πια έχει αλλάξει. Στον συγκεκριμένο τομέα. Υποθέτουμε πως στις σημερινές συνθήκες ούτε το προσωπικό καθαριότητας αυξήθηκε, ούτε τα διαθέσιμα κονδύλια. Που σημαίνει ...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΤΣΑ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ?

Κατ’ αρχή, λέμε ναι,
στις διακρτικές κατασκευές, αν είναι να εξυπηρετηθεί το κοινό και να μπει μια πινελιά οργανωμένης παρέμβασης σε μια κοινόχρηστη παραλία από τη Δημοτική Αρχή.

Ο λόγος για τις εγκαταστάσεις που έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία μπροστά από τον υδροβιότοπο “Αλυκή”.

Μα, εμείς την άποψή μας θα την πούμε, κι ας μη θεωρηθούμε μικρόψυχοι !
Έγινε κάποια στοιχειώδης μελέτη για την ανάπλαση αυτή ή αυτοσχεδιάζουμε?


Δυο παρατηρήσεις. Από μια πρώτη ματιά.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Το πρόβλημα του θορύβου ταλανίζει την Αρτέμιδα πολλά χρόνια τώρα!
Το καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται αφόρητη.
Μια το αεροδρόμιο με τις πυκνές πτήσεις, μια η αχαλίνωτη συμπεριφορά κάποιων εποχιακών επιχειρήσεων με τα γλέντια και τα ξεφαντώματα, συχνά μέχρι πρωίας, και οι αντοχές των κατοίκων δοκιμάζονται σκληρά.
Μεταξύ μας υπάρχουν δημότες που κοιτούν τι άνεμος φυσάει σήμερα για να ξέρουν αν θα κοιμηθούν ή όχι το βράδυ. Διαφορετικά, ερμητικά κλειστά παράθυρα και air condition στο φουλ. Και πάλι!

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό. "Φωνάζει" από παντού. 
Η ανοχή χάριν της επιχειρηματικότητας, ειδικά στις εμπορικές παραλιακές περιοχές εν μέσω θέρους, είναι προκλητική.
Μέχρι παρεξηγήσεως δηλαδή.



Αξίζει, νομίζουμε, να παρατεθούν τα όσα, σαν σημεία αιχμής, αναδείχθηκαν στις εισηγήσεις που ακούστηκαν στην Ημερίδα «Ηχορύπανση: Μια σύγχρονη Πληγή στον τόπο μας» που είχε διοργανωθεί στις 19/4/2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,