Σάββατο 27 Μαΐου 2017

AΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017

Ο θεσμός καλά κρατεί. Πανελλαδικά. 

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω απ' το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. 
Για δυο μέρες τα οινοποιεία σ' όλη την Ευρώπη διοργανώνουν πολυθεματικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, γευσιγνωσία και παρουσίαση κρασιών. 




Ο Αμπελώνας της Αττικής θεωρείται ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας της χώρας, παρά τη συρρίκνωση που έχει επέλθει από τη δόμηση και την αστική ανάπτυξη  των τελευταίων ετών. 

Από την σελίδα της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διήμερου, 27 και 28 Μαϊου.


ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ
Οι Αµπελώνες Μάρκου συµµετέχουν στο θεσµό «Ανοιχτές Πόρτες» και υποδέχονται τους φίλους του κρασιού σε µια διήµερη γιορτή γεύσεων και αρωµάτων του Αττικού Αµπελώνα. Μετρώντας 150
χρόνια ιστορία στα µεσογείτικα αµπέλια και έχοντας ήδη περάσει τη σκυτάλη στην τέταρτη γενιά, οι Αµπελώνες Μάρκου, έχουν να διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες για την εξέλιξη του κρασιού στη χώρα µας. Με επίκεντρο την αγαπηµένη µας ποικιλία, το Σαββατιανό, στο οποίο έχουµε αφιερώσει 5 διαφορετικές ετικέτες και οινοποιήσεις, ανοίγουµε τις πόρτες µας στο κοινό καλώντας το να µυηθεί, να απολαύσει, να χαλαρώσει και να γνωρίσει τα κρασιά της αττικής γης σε µια γιορτινή ατµόσφαιρα. Κοντά µας, φίλοι και συνεργάτες, ειδικοί της γαστρονοµίας και του κρασιού θα οδηγήσουν τους επισκέπτες µας σε ένα µαγικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.
Οι πόρτες του οινοποιείου µας θα είναι ανοιχτές δωρεάν.
Οι επισκέπτες µας θα µπορούν να προµηθευτούν τα κρασιά µας σε ειδικές τιµές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Σάββατο 27 Μαϊου
11.00 – 19.00 Γευσιγνωσίες των κρασιών του οινοποιείου Διαγωνισµοί µε δώρα – εκπλήξεις
Κυριακή 28 Μαϊου
11.00 – 19.00 Γευσιγνωσίες των κρασιών του οινοποιείου
12.30 -13.30 Savatiano Crash Test Master Class µε τον Σωτήρη Κόλλια DipWSET Θα δοκιµαστούν 4 χρονιές Σαββατιανό (2013-2016) µαζί µε «Κλέφτες» χωρίς θειώδη 2009 και Σαββατιανό Fume 1998
15.30-16.30 Master Class Μαγειρικής -Ριζότο vs Κριθαρότο ! Οι σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος και Νίκος Φιλιππίδης θα µας µυήσουν στις οµοιότητες και διαφορές του ριζότου και του κριθαρότου ετοιµάζοντας µπροστά µας δύο αγαπηµένες συνταγές: Ριζότο µε άγρια µανιτάρια και κριθαρότο µε γαρίδες.
18.00 – 21.00 Wine Party! Ο dj Γιώργος Αργιτάκης, τα κρασιά των Αµπελώνων Μάρκου και το κέφι των καλεσµένων µας θα κλείσουν πανηγυρικά τις φετινές Ανοιχτές Πόρτες!
Διαγωνισµοί µε δώρα – εκπλήξεις
Για όσους πεινάσουν: Το Casero restaurant που βρίσκεται κοντά στο οινοποιείο κερνάει µία φιάλη Αµπελώνων Μάρκου ανά δύο άτοµα που θα γευµατίσουν εκεί!
Σηµείωση: Για τη συµµετοχή στα master classes είναι απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Αµπελώνες Μάρκου Διεύθυνση: 1ο χλµ. Παιανίας – Μαρκόπουλου | Παιανία Αττικής Τηλέφωνο: 210 66 44 711 Ε-mail: info@markouwines.gr

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιορτάζουμε και φέτος τις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων στην καθιερωμένη πανευρωπαϊκή εκδήλωση και σας περιμένουμε το Σάββατο 27 & την Κυριακή 28 Μαίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, να σας φιλοξενήσουμε στο οινοποιείο μας Κτήμα Βασιλείου (www.vassilioudomaine.gr), στο Κορωπί!

Την Κυριακή διασχίζουμε το Μονοπάτι του Αιγέα!

Σας περιμένουμε, την Κυριακή 28 Μαίου για να εξερευνήσουμε το "Μονοπάτι του Αιγέα", στον Υμηττό, σε μία ξεχωριστή πεζοπορία μέσα από τον αρχαίο δρόμο, τμήμα της Σφηττίας Οδού που οδήγησε τον Αιγέα στο Σούνιο.

Η συνάντησή μας θα είναι στις 9:30 π.μ. στο πάρκινγκ της Μονής Καρέα από όπου θα ακολουθήσουμε το αρχαίο μονοπάτι έως το Κορωπί. Η διαδρομή, βαθμού δυσκολίας 2, είναι 9 km και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες.

Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε ένα καλομαγειρεμένο γεύμα και μία ολοκληρωμένη γευσιγνωσίατων κρασιών και των δύο Κτημάτων μας φτάνοντας στο Κτήμα Βασιλείου, το οινοποιείο μας στο Κορωπί.

Στο τέλος της ημέρας, γύρω στις 6 μ.μ., θα μας παραλάβει πούλμαν για να μας επιστρέψει στο χώρο του πάρκινγκ της Μονής Καρέα ώστε να παραλάβουμε τα αυτοκίνητά μας.

Φορέστε άνετα αθλητικά παπούτσια (ή και ορειβατικά αρβυλάκια), πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, οπλιστείτε με κέφι και ελάτε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Αττικής!

(Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη έως την Πέμπτη 25 Μαίου 2017  στο 210.66.27.686 ή στο info@vassilioudomaine.gr. Κόστος κατ' άτομο €20. Περιλαμβάνει γεύμα, γευσιγνωσία και την επιστροφή με το πούλμαν).

... και σας περιμένουμε στο Κτήμα Βασιλείου!
 
Όσοι δεν ακολουθήσετε το "Μονοπάτι του Αιγέα", ελάτε να απολαύσουμε μαζί όλα τα κρασιά του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον, σε φρέσκιες και παλαιωμένες σοδειές, ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και οινοποίησης αλλά και την ιστορία των κρασιών των Μεσογείων μέσα από μία οπτικοακουστική διήγηση με τη συνοδεία μουσικής και νόστιμων μεζέδων!
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό ενώ θα υπάρχουν ειδικές τιμές στα κρασιά και των δύο Κτημάτων!

ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Σας περιμένουμε στο οινοποιείο μας για να γιορτάσουμε τις “Ανοιχτές Πόρτες” με γευσιγνωσία, τέχνη και πολλή μουσική!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ

20:00 Εγκαίνια έκθεσης από τους εικαστικούς
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΪΝΤΑΝΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΖΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
Συναυλία από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
υπό τη διεύθυνση της Θεανώς Φυγκιώρη

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ

11:00 - 15:00 Γευστική δοκιμή κρασιών του κτήματος

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ

11:00 - 17:00 Γευστική δοκιμή κρασιών του κτήματος

17:30 Παρουσίαση του νέου βιβλίου KOSMOS του Κων/νου Παπαχρήστου, Εκδόσεις ΠΛΗΘΩΡΑ https://www.facebook.com/plethoraeditions/

19:00 Gypsy swing ρυθμοί από τους Manouchedrome http://www.manouchedrometrio.com/

Oι Manouchedrome έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, event και festival στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και κλασσικά gypsy swing τραγούδια,τα οποία και αποτελούν μέρος της δισκογραφικής τους δουλειάς στην FM RECORDS.

Oι Manouchedrome είναι οι:

Δημήτρης Παρτσακλός : Κοντραμπάσο
Έλενα Μαλάμου : Κιθάρα
Δημήτρης Ψαλλίδας : Κιθάρα

και μαζί τους οι
Σοφία Μπράιλα : Φωνή
Αλέξης Στενάκης : Κλαρινέτο

Προνομιακές τιμές στην αγορά κρασιών! 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ | 16ο χλμ. Λ. Σπάτων, Παλλήνη | Τ. 210 6032510 | info@kellari.gr | www.kellari.gr

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Έκθεση ζωγραφικής: Ελένη Δαβιλά
Έκθεση κοσμήματος: Σπύρος Μυκονιάτης
Μουσική σκηνή
Σάββατο: σπουδαστές Ωδείου Βουρκουτιώτη και η δασκάλα τους
Κυριακή: "Τρεις κι ο κούκος" μουσική παρέα - μπαλάντες, λαϊκά, ρεμπέτικα
Γευσιγνωσίες | Ξεναγήσεις | Εκπλήξεις
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2990 25363

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ & ΕΝΟΑΑ 
ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων «Ανοικτές Πόρτες 2017», ο Δήμος Κρωπίας και η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής συνδιοργανώνουν το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στη 1 το μεσημέρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου (πεζόδρομος Γ.Σ Παπασιδέρη 13,κεντρική πλατεία Κορωπίου) εκδήλωση με ομιλητή τον Ν.Δάλπη με θέμα : «Οι ποικιλίες αμπέλου στην Αττική: Βελτιώσεις και προτάσεις»

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε παλιούς και νέους αμπελουργούς και οινοποιούς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά των υποκειμένων αμπέλου, τις ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου που ταιριάζουν στο αμπελοπεδίο της Αττικής καθώς και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την καλλιεργητική φροντίδα τους και πως αυτές μπορούν να συμπληρώνουν οινικά τις υπάρχουσες ποικιλίες. Θα ακολουθήσει συζήτηση και γευσιγνωσία οίνων παραγωγών της περιοχής και της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ).

ΠΗΓΗ
http://www.enoaa.gr/el/anoichtes-portes-oinopoieion-attikes-2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου