Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018


ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ! 

Η κα Ελευθερία Εμφιετζή δηλώνει ανεξάρτητη Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος από σήμερα. 


Μητέρα, Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών, συνδικαλίστρια, 


Αξιόμαχη και μαχητική, 

έχει σταθεί με ακεραιότητα, επιμονή, και συνέπεια σ' ένα τοπικό Συμβούλιο, αυτό της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας, απαξιωμένο και αναποτελεσματικό.     
      

Τώρα μάλιστα που η αλλαγή της νομοθεσίας για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με τη διαδικασία απλής γνωστοποίησης έχει πια στερήσει το Συμβούλιο της Κοινότητας Αρτέμιδος κι απ' αυτό ακόμη το σχεδόν μοναδικό αντικείμενο για το οποίο το προόριζε η Δημοτική Αρχή, δηλαδή τις προεγκρίσεις των επιχειρήσεων και τις άδειες μουσικής (μια ανασκόπηση των αποφάσεών του στη diaygeia πιστοποιεί το αληθές), και για τις οποίες συχνά υπήρξαν θέματα, λόγω χρήσεων γης και καταγγελιών για την ηχορύπανση από τα μαγαζιά, 

Τώρα, πια αποκαλύπτεται ξεκάθαρα η αμηχανία και η αδράνειά του, 
η αποσύνδεσή του από τα υπαρκτά προβλήματα της πόλης και των δημοτών!   

Η Αρτέμιδα ωστόσο έχει σοβαρά ζητήματα και κραυγαλέες ελλείψεις. Σχολεία, οδικό δίκτυο, αθλητικοί χώροι, πολιτιστική ζωή, θόρυβος. 

Ένα ΚΕΛ, απειλή για τη θάλασσά της, ένα αεροδρόμιο που δυναστεύει τον αέρα της. 


Η κα Εμφιετζή έχει πρωτοστατήσει για τα κρίσιμα αυτά θέματα, μέσα από τη δράση της στους αντίστοιχους συλλογικούς φορείς, δραστηριότητα που την έχει αναδείξει στο Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολιτών ενάντια στις οχλήσεις των αεροσκαφών (UECNA).    
Και η ειρωνεία είναι πως μια τέτοια περιοχή σαν την Αρτέμιδα, με την τόσο ζηλευτή φυσική διαμόρφωση που διαθέτει, αδικείται κατάφορα στην αξιοποίησή της. Αξιοποίηση, όχι για να επωφελούνται τα λίγα γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά για να ωφεληθεί ολόκληρη η πόλη από την αναβάθμισή της και την εμπορική και τουριστική ανάπτυξή της, που και τα έσοδα του Δήμου θα ευνοούσε, και ποιότητα ζωής θα επέστρεφε στους δημότες.
                                       
Όμως, το πράγμα
 κάπου κολλάει, κάποιοι αντιστέκονται σε μια τέτοια πορεία. Αντίθετα, είναι διάχυτη η αίσθηση πως υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα, στην αυθαιρεσία, στην καταπάτηση, στο φαινόμενο που παρουσιάζει η καλοκαιρινή Λούτσα, φαινόμενο που δεν βρίσκει το όμοιό του σε καμμιά άλλη παραλιακή πόλη και οικισμό της Ανατολικής Αττικής. 

Γιατί; Πρόκειται για έλλειψη ικανότητας, για αδιαφορία, ή γιατί ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο τοπικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας απλά δεν λειτουργεί; 
Αναρωτιόμαστε, πόσες, άραγε, εισηγήσεις και αποφάσεις του τοπικού Συμβουλίου για τοπικά θέματα είχαν την τύχη να εγκριθούν και να υλοποιηθούν από τον Δήμο;

Τέτοιες σκέψεις προκύπτουν αυθόρμητα, 
όταν ένα μάχιμο στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου Δημήτρη Μάρκου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας αισθάνεται πως οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του. 

Η δήλωση της κας Εμφιετζή:

Ανεξάρτητη Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος από σήμερα! Στο χθεσινό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, κατέθεσα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου την δήλωση αποχώρησης μου από την παράταξη "Νέα Εποχή" του Δημήτρη Μάρκου, με την οποία και είχα εκλεγεί στις Δημοτικές Εκλογές του 2014. Το γεγονός ότι μόλις χθες πληροφορήθηκα τυχαία για την τοποθέτησή μου από το 2014 ως αναπληρωματικό μέλος στην σχολική επιτροπή, χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση σε εμένα της ενέργειας αυτής, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου ήταν σαφείς και αντιληπτοί τόσο στον Δήμαρχο κ. Μάρκου, όσο και σε αρκετούς από τους συναδέλφους της παράταξης. Με κάποιους εξ αυτών δώσαμε από κοινού αγώνες στα έδρανα. Οι κυριότεροι εξ’ αυτών των λόγων, άπτονται αφενός στην απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου και την μετατροπή του σε όργανο νομιμοποίησης πολιτικών και παροχής πολιτικού άλλοθι όποτε κρινόταν σκόπιμο. Αφετέρου κυρίως στον παντελώς διαφορετικό τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όπως φαίνεται, τις αρχές της συνεννόησης, της συνεργασίας της συλλογικότητας, της αξιοκρατίας, της συνέπειας έργων και λόγων, και του αμοιβαίου σεβασμού.

Αρχές που όταν συνεχώς θυσιάζονται στο βωμό προσωπικών στρατηγικών, συμφερόντων και τακτικών, μακριά από ξεκάθαρες θέσεις αλλά και την αναγκαία συζήτηση και την ουσιαστική διαβούλευση επί κρίσιμων θεμάτων, εντός της παράταξης αλλά και με τους πολίτες, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο πραγματικής συνεργασίας!

Πλέον, έχουμε τεράστια διάσταση απόψεων στο τι θεωρούμε ως «συμφέρον των απλών ανθρώπων» στο θέμα του ΚΕΛ, του Αεροδρομίου, του Αστυνομικού Τμήματος, των νόμιμων αδειών λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της Δημόσιας Υγείας και Ευημερίας και γενικώς του ονείρου που η Δημοτική Αρχή έχει για την Πόλη μας. Μιας Πόλης που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της, που όμως δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στους κατοίκους της. Της Αρτέμιδας με την τεράστια ιστορία που όμως δεν αναδεικνύεται πουθενά. Της Αρτέμιδας χωρίς καινοτομία, παροχές, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους παραγωγής πολιτισμού και όραμα για τους νέους που δεν έχουν διέξοδο σε αυτή. Η διαβίωσή μου σε αυτή την Πόλη, οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζω σαν πολίτης και σαν γονιός, η εξυπηρέτησή μου στα μαγαζιά της τοπικής αγοράς, μου δίνουν την ευκαιρία καθημερινής επαφής με τους συνδημότες μου και τη δυνατότητα του να είμαι δέκτης των παραπόνων και της απογοήτευσής τους.

Έκανα γνωστό στον κ. Μάρκου ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί πια στον ίδιο πολιτικό δρόμο, γιατί ο δρόμος που βαδίζει ο ίδιος και η παράταξη είναι διαφορετικός από αυτόν που κάποτε χαράξαμε. Ότι αποχωρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο που πήρα την υπερβατική για μένα απόφαση, να ασχοληθώ με την πολιτική και να συνεργαστώ μαζί του, ενστερνιζόμενη τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιων του λαού του Δήμου προεκλογικά. Ούτε τότε ήμουν, και ούτε τώρα είμαι διατεθειμένη να υπηρετώ και να στηρίζω στρατηγικές και συμφέροντα οποιουδήποτε, πλην αυτών των παιδιών μου και των απλών ανθρώπων. Στην μικρή πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω αποδείξει ότι οι επιλογές μου βασίζονται μόνο σε αρχές και αξίες, τις ίδιες που στηρίζουν την ανεπίληπτη επαγγελματική και προσωπική μου πορεία και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο την φιλοδοξία μου να είμαι ουσιαστικά χρήσιμη και να δίνω μάχες για τους συμπολίτες μου, όποτε και όπου εκείνοι με εμπιστεύονται! 
Κατανοώ γιατί κάποιος μπορεί να είναι δέσμιος των υποσχέσεων του και του να πράττει όσα εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων . Σε αντίθεση με πολλούς όμως, εγώ δεν έχω πολιτικά βαρίδια, ούτε «σκελετούς στην ντουλάπα» μου, γι’ αυτό και μπορώ να αντισταθώ στον πολιτικό και κοινωνικό υπόκοσμο, τους διαφθορείς χαρακτήρων και τους ηθικούς δολοφόνους του καιρού και του τόπου μας. Δεν θα μείνω άλλο, γιατί τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή μας κανένα πρόβλημα της καθημερινής ζωής των πολιτών δεν μπορώ να πω ότι έχει επιλυθεί. Δεν είδα να βγήκε η Πόλη μας από κανένα τέλμα, και σίγουρα δεν μπήκε σε καμιά τροχιά ανάπτυξης έως τώρα. Δεν είδα κανένα Δημότη δίπλα μας, να συμμετέχει και να προτείνει. Δεν πείσαμε πρώτα απ’ όλα αυτούς!

Εύχομαι η ανεξαρτητοποίησή μου να είναι αφορμή ενδοσκόπησης για την Δημοτική Αρχή και την παράταξη ώστε να αλλάξει σύντομα τρόπο σκέψης και δράσης. Να είναι σίγουροι ότι εγώ τουλάχιστον θα έχω το θάρρος να τους χειροκροτήσω αν καταφέρουν να κάνουν την υπέρβαση και παραδώσουν έναν «Δήμο φιλόξενο, αναπτυξιακό, που θα σέβεται και θα σκύβει με ευαισθησία στα προβλήματα και τις ανάγκες του πολίτη του» όπως του υποσχεθήκαμε ως παράταξη.

Θα συνεχίσω λοιπόν την προσπάθεια μου για το υπόλοιπο της θητείας μας από τα έδρανα του Τοπικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητη Σύμβουλος και δηλώνω βροντερά παρούσα στις μάχες ενάντια στα Οργανωμένα Συμφέροντα. Εύχομαι στον κατά τα άλλα συμπαθή κ. Μάρκου και τους αγαπητούς συναδέλφους της ομάδας του, καλή επιτυχία στην προσπάθεια για αλλαγή σελίδας για την Αρτέμιδα και τα Σπάτα. 

Γνωρίζω ότι ο δρόμος της ανεξαρτησίας, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύσκολος, μοναχικός και με το ανάλογο κόστος. Δεν είχα πολιτικό παρελθόν και δεν με ενδιαφέρει να έχω απαραίτητα πολιτικό μέλλον. Αν όμως στο τέλος της θητείας μας αποφασίσω ότι θα παραμείνω στην πολιτική, ο αγώνας μου για να γίνει η Αρτέμιδα μια πόλη που θα αξίζει στους κατοίκους της θα είναι κοινός με όποιον έχει τον ίδιο στόχο. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μου με ευθύνη, και με όραμα για την πόλη της καρδιάς μου, μαζί με εκείνους που θα κρίνω ότι είναι έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα ψευτοδιλήμματα και τις διαχωριστικές γραμμές και μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, θα προσπαθήσουν να κάνουν την Αρτέμιδα πραγματική πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, μέσα από πολιτικές συνεργασίας και συνεννόησης που θα υπηρετούν τουs πολίτες της και μόνο!



10 σχόλια:

  1. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχω για τη Δημοτική Αρχή, η κα Εμφιετζή δεν θα μπορούσε να ικανοποιεί τις δημοτικές μου αναζητήσεις δεδομένου οτι είναι ένα ετερόφωτο φιλόδοξο άτομο που απλά θέλει να αναρριχηθεί.
    Είναι φερέφωνο της γνωστής κας Πιτσιγαυδάκη και δεν είναι τυχαίο που "κτυπά" τώρα με την ανεξαρτητοποίησή της, που η κυρία Πιτσιγαυδάκη έχει κληθεί στον Εισαγγελέα για οικονομικά και άλλα θέματα της Ομοσπονδίας, κλπ. Ας τα προσέξουν αυτά εκείνοι και εκείνες που έχουν σπεύσει να στηρίζουν την ατάλαντη κα Εμφιετζή χωρίς να διερευνούν τα πράγματα, όπως κάποιοι /ες από το Σύλλογο Αγ. Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΧ, ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καλλικρατικός νόμος δίνει τις αρμοδιότητες, το αν και ποιοι σύμβουλοι τις ασκούν είναι άλλο ζήτημα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομιζω ότι υπάρχουν πολλοί στο επίπεδο της κυρίας στα συμβούλια .ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΊΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟ ΚΑΛΟ κα ΕΜΦΙΕΤΖΗ
    Ευτυχώς και επιτέλους, απαλλάξατε μια παράταξη από :
    - τον άκρατο – ακραίο λαϊκισμό σας,
    - την απέραντη αμετροέπειά σας,
    - την απέραντη – κούφια φιλοδοξία σας,
    - την αχαλίνωτη πολιτική σας υποκρισία,
    - την ευλάβειά σας να συνεταιρίζεστε με κάθε ετερόκλητη συμμαχία
    συμφερόντων που σας προσφερόταν με το περιτύλιγμα της
    δήθεν αγνότητας προθέσεων, ελπίζοντας έτσι να αναρριχηθείτε
    γρηγορότερα
    - τα μικρά και μεγάλα πολιτικά σας ψέματα
    - τη γνωστή και καταγεγραμμένη αντίληψή σας ότι πάντα φταίνε οι άλλοι, που απλά πρέπει να σας υπηρετούν και να σας βαράνε «παλαμάκια»
    - τη γνωστή και καταγεγραμμένη αδυναμία σας επί τρία χρόνια να συντάξετε μια οποιαδήποτε πρότασή σας προς τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
    - τη γνωστή - μοναδική δυνατότητά σας να αντιγράφετε και να αναλαμβάνετε, συχνά, τυφλός διεκπεραιωτής προτάσεων, σκοπιμοτήτων και θέσεων ομάδων και συμφερόντων, που έχουν «λερωμένη» τη «φωλιά» τους σε τοπικό επίπεδο.
    - την ψεύτικη – παραπλανητική «βιτρίνα» της δήθεν «αγωνίστριας» του «γλυκού νερού», που δεν μπόρεσε επί τρία χρόνια, ούτε καν να αναλύσει και να χρεώσει δίκαια τις πολυετής ευθύνες για την κατάντια της Αρτέμιδος, στις πρώην διοικήσεις και στην νυν, επιλέγοντας όμως εμμέσως, να συμπράττει με «παρακλάδια» και «παπαγαλάκια» των υπαίτιων ομάδων που οδήγησαν την πόλη στον ξεπεσμό.

    ΕΥΤΥΧΩΣ, πραγματικά, που απαλλάξατε και εμάς τους πολίτες από το βάρος να σας θεωρούμε ως μέλος μιας δημοτικής παράταξης, την οποία βέβαια δεν συμπαθούμε, αλλά απέναντί της θέλουμε να αναμετρηθούμε σκληρά και στα ίσια, με έντιμα πολιτικά μέσα και δράσεις και όχι βασιζόμενοι σε επίπλαστες πολιτικές προσωπικότητες, όπως εσείς.

    Αυτά επί του παρόντος κα Ελευθερία

    ΧΜΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε ΧΜΣ, όσα λέτε, τα λέτε μάλλον κοιτάζοντας στον καθρέφτη ...

    ΑΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να γίνεσαι στόχος φραστικών, ή καμμιά φορά και άλλων πιο «δραστικών» επιθέσεων (έχουν υπάρξει και τέτοιες), σημαίνει πως ενοχλείς, πως θίγεις συμφέροντα, πολιτικά, παραταξιακά ή άλλα.

    Οι φραστικές αθλιότητες δυστυχώς περισσεύουν και σέρνονται θλιβερά στα τοπικά blog.

    Άλλες πάλι φραστικές επιθέσεις, πιο «κομψές», που δεν διαθέτουν όμως κανένα συγκεκριμένο επιχείρημα, καταφεύγουν σε λίβελους,
    εύκολες αοριστολογίες και ….αμετροεπείς αλλά ανούσιους χαρακτηρισμούς,
    με την ίδια εμπαθή πρόθεση να λερώσουν την εικόνα του «αντιπάλου».

    Πες πες, όλο και κάτι θα μείνει.

    Το αστείο είναι πως όσοι σπεύδουν να καυτηριάσουν την αποχώρηση Εμφιετζή από την παράταξη «Νέα Εποχή», δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε αυτή, ούτε έχουν δα και την καλύτερη άποψη για τον Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου.

    Κουτοπονηριές!

    Η συγκεκριμένη σύμβουλος δε λειτουργεί σε κανένα «αθώο» χώρο, που δεν ξέρει από λαϊκισμούς, φιλοδοξίες, πολιτική υποκρισία, ετερόκλητες συμμαχίες, πολιτικά ψέμματα, ανικανότητα και παραπλάνηση.
    Ωστόσο, οι δικές της καταγεγραμμένες (υπάρχουν Πρακτικά) παρεμβάσεις δηλώνουν ότι
    είναι μεταξύ των λίγων συμβούλων που τιμούν τη θητεία τους,
    δεν δέχεται να υποβαθμίζεται ο ρόλος του τοπικού Συμβουλίου,
    επιμένει να ανακτήσουν οι αποφάσεις του για τα τοπικά θέματα το βάρος που τους αναλογεί, μα και την αποτελεσματικότητά τους, και
    δεν ανέχεται να χειραγωγείται από την κάθε είδους σκοπιμότητα.
    Κι αυτό σε κάποιους δεν είναι αρεστό.

    Να όμως που τα νούμερα και οι στατιστικές μιλάνε από μόνα τους.
    Στις 200 αποφάσεις του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας (τις βρίσκει κανείς αν έχει την υπομονή και το ενδιαφέρον) το 75% (!) αφορά σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, open bars, εστιατόρια) και τη λειτουργία τους, άδειες, χρήση μουσικής, παράταση ωραρίου. Από τις υπόλοιπες το 17% αφορά σε τοπικά ζητήματα, ένα 5% σε θεσμικά, και μόλις 2% πολιτιστικά, αν μπορεί να εννοεί κανείς σαν τέτοια το τσίρκο και τα παζάρια. Αυτή είναι η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυρια Εμφιετζη ειναι μια απο τους ελαχιστους τοπικους συμβουλους που τιμα την ψηφο των συμπολιτων μας, παντα ενημερωμενη, ψαγμενη, με αποψη τεκμηριωμενη..
    Οσο για "τις προτασεις στον επι κεφαλης της "Νεας Εποχης" " ρωτηστε τον "προεδρο" της Δ.Κ.Αρτεμιδος.. νομιζω θα βρει μερικες στα συρταρια του.
    Περιμενουμε την "σκληρη αναμετρηση του ΧΜΣ με πολιτικα μεσα και ΔΡΑΣΕΙΣ με το ατυχες πολιτικο κατεστημενο στην πολη μας, χωρις λαικισμους και παπαγαλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κα Εμφιετζή είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ετερόφωτης πολιτικής προσωπικότητας, που οι άνθρωποι του παρόντος blog επέλεξαν ακινδύνως να χρησιμοποιούν για τους δικούς τους περιθωριακούς και προσωπικούς σκοπούς, αφού οι ίδιοι δεν είχαν, δεν έχουν και ούτε πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ μαζικό - πολιτικό λόγο στην περιοχή
    Στηρίξτε την και θα βγείτε όλοι "κερδισμένοι" και που ξέρετε ως μέλος συλλόγου, μέλους της αγωνιστικής, διάφανης και νόμιμα λειτουργούσας Ομοσπονδίας, να την βάλετε και μάρτυρα υπεράσπισης στην επόμενη φάση των ανακρίσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει να κερδίσει ο τόπος με το να κακολογούνται ή και να απειλούνται, άμεσα ή έμμεσα, άνθρωποι που αποδεδειγμένα έχουν δουλέψει γι' αυτόν. Κάποιοι, φερέφωνα ίδιων συμφερόντων, θέλουν να "καθαρίσουν" επί τέλους, και εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, με όσους δηλώνουν πως έχουν άποψη.

      Διαγραφή